En mammas bekjennelser...

Tobias er en meget aktiv gutt på 3 år. Han har mange utrolige påfunn, og bobler over av kreativitet. Som regel er dette til glede for oss alle, men fører også til frustrasjon til tider. Her vil jeg dele med dere alle hans små og store påfunn, og ikke minst alle hans fantastiske "gullkorn".
Han har et enormt ordforråd, og plukker opp nye, spennende ord hele tiden.
Han har vært tidlig ute med det meste, var oppe og gikk når han var 10 mnd. Han oppdager verden og nyter hvert sekund.
Og vi med han - uansett alle hans "hyss"; han er bare verdens fineste gutt :-)lørdag 12. mars 2011

En vanlig lørdag i Tobias sin Verden

09.30. : Vi står opp! Dette tyder på at han har arvet      B-menneske genene til begge foreldrene.
Hans søster, derimot, var oppe allerede kl. 07.00, slik at hun rakk å dusje, ordne seg, spise frokost og se på tv helt alene før lillebroren stod opp. Det er veldig lurt, for Tobias sluker et rom med det samme han kommer inn. Lydnivået er HØYT, alt skjer i fort-fort film og det er ikke plass til noen andre i Tobias sin Verden.
10.00: Han spiser frokost (sine vanlige knekkebrød, han har nemmelig sluttet å spise brød....) og velter et glass med melk..
10.15: "Søler" juice på bordet, skylder på Thea.
10.30: Kaster leker i gulvet, skylder på Thea.
10.45: Hektisk kamp med seg selv, som innebærer sverd og lanser. Resultat: Sabeltanns sverd må "hvile" på terrassen i 2 timer. K-R-I-S-E.
11.00: Thea drar til Tryvann, og jeg er forlatt med Sabeltann. Han bruker de neste timene på å bønnfalle om nåde for sverdet som står på terrassen. "Væj-på-snill???"
12.00: Vi bestemmer oss for å ta en tur ut og leke i det fine været. Av erfaring tar vi med vogn og hai-sekk. Han insisterer å ha på seg en hanske av hver farge med sterke-hansker over.
14.45: Kafè- besøk. Det gikk bra en stund, men så måtte vi ta på oss hai-sekken og forlate åstedet.
16.00: Meny og handle litt. Inne på butikken står han og roper: "Jej vil ha malbolo!!" Det er selvfølgelig marshmellows. Det blir malbolos, halstengej (saltstenger) og pitetgull. Sjokolade har han sluttet med.
16.30: Totalt utslitt (av seg selv), sovner i vogna på vei hjem.

18.00: Barne-tv og lørdagsgodt.... Mengden av sukker gjør at formen er tilbake på topp. Leker flyr veggimellom, han vil leke med vann, se film, se tv, drikke juice, drikke vann, ha sverd-kamp, sparke ball i taket... Hipp hurra for lørdagsgodt.
18.30: Ballen må ligge på terrassen til søndag. K-R-I-S-E
20.00: God natt.....
21.30: Kjempesmell fra soverommet. Mitt soverom faktisk. Tobias sitter fast mellom nattbordet og senga. Han sier han er sulten.
22.00: Tobias vil gjerne fortelle om "hvis han blir voksen". Han kan opplyse meg om at han skal ikke jobbe, men skal ha på seg en Spidermanndrakt og kjøpe pølser til alle. Hmmmm, håper planene hans for fremtiden endrer seg noe.


2 kommentarer:

 1. Hei, hei, her kommer en kommentar! :D
  Synes du skriver utrolig morsomt, og skjønner at du har en hektisk hverdag! Legger meg til som følger hos deg også!

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. du får trøste deg med at tiden går fort therese:))
  Og at det er mange morsomme episoder og se tilbake på, eller for den saks skyld holde tale m i konfirmasjonen...blir en lang tale kanskje...

  SvarSlett